Kvinnelig leder

Meg som leder

Vidareutdanning på masternivå

Det er mye man skal ta hensyn til som leder i helsesektoren. Dette kurset er for deg som vil bli tryggere i din rolle som leder – enten du er i en formell lederrolle, en mer uformell lederrolle, eller du skal inn i en slik rolle senere.

Samling utenfor campus

Hopp til

    Opptakskrav og søknad

    Du kan velge om du vil gå opp til eksamen og få studiepoeng (Studiepoengskurs) eller få utstedt et kursbevis fra HVL for deltakelse på kurset (Etterutdanningskurs).

    Opptakskrav og søkemåte avhenger av om du vil ta studiepoengskurs eller ta kurset som etterutdanning:

    Studiepoengskurs:

    2,5 studiepoeng per emne, obligatoriske arbeidskrav og eksamen.

    Opptakskrav: Bachelorgrad.

    Søk studiepoengskurs her
    • Finn «Master/vidareutdanning i helse og sosialfag»
    • Velg alternativet 2766 Emner innen helse, migrasjon og aldring.

    Emnevalget gjør du i studentweb etter at du har fått studieplassen, normalt tre-fire uker før studiestart.

    Etterutdanningskurs:

    Om du ynskjer å ta kursa uten å ta eksamen, kan du enten ta som introduskjonskurs (samling), eller som grunnkurs (samling + bestått quiz). Dette avgjer du i løpet av kursperioden.

    Opptakskrav: Ingen.

    Søk etterutdanningskurs her

    Om å søke opptak til HVL

    Hvorfor studere Meg som leder?

    For å være en god leder krever det at man vet hvilken type ledelse som passer best inn i en gitt situasjon. I dette kurset lærer du om ulike ledelsesstrategier, og hvordan strategiene videre kan brukes i beslutningsprosesser. Vi fokuserer også på hvilke roller og oppgaver du har som leder i tverrkulturelle og tverrprofesjonelle samarbeid.

    Kursformer

    Du kan ta kurset som et studiepoengskurs på masternivå (2,5 studiepoeng)  eller som et etterutdanningskurs. Etterudanningskurs har ingen utdanningskrav.

    Hva lærer du?

    Studiepoengskurs

    Etter å ha gjennomført kurset som studiepoengskurs på masternivå vil du:

    • Ha inngående kunnskap om ledelsesstrategier.
    • Ha inngående kunnskap om tverrkulturelle og tverrprofesjonelle samarbeid.
    • Kunne motivere og engasjere brukere og fagfolk til å delta i beslutningsprosesser og samarbeid.
    • Kunne analysere egen ledelsesstil.
    • Kunne tilrettelegge for tverrkulturelle og tverrprofesjonelle  samarbeidslag.

    Les mer om hva du lærer i emneplanen.

    Etterutdanningskurs

    Hvis du tar kurset som etterutdanningskurs lærer du om ulike ledelsesstrategier og samarbeid på tvers av kultur og profesjon. Du vil jobbe i gruppe med andre kursdeltakere der dere gjennom ulike oppgaver og øvelser bygger forståelse for egen ledelsesstrategi og ledelsesstil.

    Målgruppe

    Kurset er for deg som er leder eller ønsker deg en lederrolle i helsesektoren. Studiepoengskurs er på masternivå og krever bachelorgrad. Etterutdanningskurs har ingen utdanningskrav. Denne kursformen er tilpasset deltakere med et stort spekter av erfaringer og utdanningsnivå.

    Praktisk informasjon

    Undervisningsform

    Emnet består av en felles samling utenfor campus, digitalt kursmateriale og gruppearbeid.

    Alle som deltar på samlingsbaserte kurs er sammen på samling, uavhengig av om man tar kurset som etterutdanningskurs eller studiepoengskurs.

    I samlingen vil det være fokus på diskusjon, erfaringsutveksling og kollega-tilbakemelding. Det digitale kursmaterialet består av korte forelesninger, oppgaver du kan bruke til selvstudium og tekster. I gruppearbeidet skal studentene jobbe sammen i et innovasjons- eller endringsprosjekt i kommunen eller på arbeidsplassen.

    Du kan ta etterutdanningskurs på to nivåer:

    • Introduksjon: Halvdagssamling og tilgang til digitalt støttemateriale. Kursbevis blir gitt etter deltakelse på halvdagsseminar. Arbeidsmengden er beregnet til ca. 10 timer hvis en ser gjennom det digitale materialet
    • Grunnkurs: Halvdagssamling og digitalt materiale. Kursbevis blir gitt etter deltakelse på halvdagsseminar og bestått digital test. Arbeidsmengden er beregnet til ca. 25-30 timer.

    Anbefalt forkunnskap

    Ingen.

    Eksamensform

    De studiepoenggivende kursene er på 2,5 studiepoeng og har obligatoriske arbeidskrav og eksamen. Eksamen er bestått/ ikke bestått.

    Hvis du tar kurset som etterutdanningskurs har du ikke eksamen, men obligatoriske arbeidskrav. Hvis du tar kurset som etterutdanning grunnkurs må du ha bestått en digital test for å få kursbevis.

    Dette kurset er del av ein kurspakke på 15 kurs innafor Helse, migrasjon og aldring. Kursa kan takast som studiepoengskurs på masternivå eller som etterutdanningskurs (ingen utdanningskrav).

    Andre interessante studietilbud

    Se oversikt over alle våre videreutdanninger og kurs