Arbeids- og kompetanseområde
Jeg er økolog som er spesielt interessert i moser - disse urgamle organismene som var blant de første som tok landjorda i bruk. Tenk at de kan avsløre når på året Storegga-tsunamien rammet Norge! Etasjemosens vekstmønster kan hjelpe oss til å avsløre denne historien som ligger dypt begravet i tsunami-sedimentene. Hva hadde dette å si for steinalder-menneskene som bodde langs norskekysten den gang? Ble tsunamien en katastrofe? Les her: Denne mosetusten fortel om ei katastrofe i steinaldersamfunnet
Myrene er bygd av torvmoser, lag på lag, over tusener av år. De har trolig større karbontetthet enn tropiske skoger som norske myndigheter bidrar til å verne, mens myrene hjemme fortsatt graves opp og bygges ned, med store CO2-utslipp som konsekvens. Er ikke det ganske rart?
I forskningen min er jeg spesielt opptatt av hvordan naturen kommer seg etter at den har blitt forstyrret, naturlig eller av menneskelige inngrep, slik som:
- Naturinngrep etter kraftutbygginger i fjellet; Les mer:Assessing restoration success by predicting time to recovery—But by which metric?
- Hvordan etasjemose responderer på naturlig forstyrrelse i barskog
- Etasjemosens sexliv
- BI424 Grunnkurs i botanikk
- BI435 Landskapsøkologi
- Bi4-301 Climate Change Ecology
- BI434 Vegetasjonsøkologi
- Vegetasjonsøkologi
- Restaureringsøkologi
- Populasjonsbiologi